среда, 21 февруари 2024

Во Визбегово е отворено едно од најмодерните училишта во Македонија

Завршен е технички прием на основноот училиште Визбегово. „Многу сум среќен што денеска се направи техничкиот прием за ООУ Визбегово, едно од најновите и најмодерните училишта во кое учениците од оваа населба ќе ги уживаат новите услови. Откако и Општина Бутел ќе ги заврши процедурите на нејзина надлежност, учениците ќе седнат во училишните клупи за да постигнат нови успеси“, изјави Јетон Шаќири, министерот за образование и наука.

Објавено на

часот

Сподели

Зградата на новото општинско основно училиште во Визбегово е завршена и наскоро тоа ќе ги отвори вратите за запишување на ученици.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ