недела, 3 март 2024
Статистика

Во високото образование има 3.166 наставници и 1.330 соработници

Објавено на

часот

Сподели

Од вкупниот број, 3.166 или 70,4 проценти се наставници и 1.330 т.е. 29,6 отсто се соработници во
наставата.

Бројот на наставнички и соработнички во учебната 2022/2023 година е  2.252 или 50,1 отсто, наведува ДЗС во објавата. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ