вторник, 21 мај 2024

Во Скопје ќе се одржи прв меѓународно акредитиран имплантолошки конгрес

На првиот меѓународно акредитиран имплантолошки конгрес што ќе се одржи во Скопје од 18 до 20 април ќе учествуваат врвни стоматолози, орални и максилофацијални хирурзи од Европа, Америка, Азија и Африка.

Објавено на

часот

Сподели

Конгресот предвидува теоретски, практичен дел и презентирање на напредна хируршка техника во делот на имплантологијата.

Токму поради важноста на едукативната компонента која ќе ја има овој конгрес, организаторите Schuetz Dental GmbH од Германија, Велидент Трејд и IMPLA Study Club од Македонија ќе отстапат едно место за стоматолог специјализант кој ќе се пријави на отворениот повик најдоцна до 10 април.

Пријавувањето е едноставно со испраќање на име и презиме, а извлекувањето ќе биде по случаен избор. Конгресот ќе се одржи во хотел Хилтон.

„За првпат учесниците на конгресот ќе добијат CME европски кредит поени и меѓународно акредитиран сертификат. Претендираме Македонија да биде во тек со глобалните случувања во сферата на имплантологијата и да остане на мапата како релевантна имплантолошка дестинација”, вели организаторот Татјана Велиновска Димовска.

Дигитализација во стоматологијата, нови трендови во имплантологијата и примена на комплексни хируршки техники се само дел од темите кои ќе ги покрие овој конгрес. Како предавачи се јавуваат професори имплантолози од Германија, Италија, Романија, Египет, Јордан и САД, а до нив рамо до рамо се и нашите орални и максилофацијални хирурзи: д-р. Митко Франгов, д-р. Златко Вршковски, д-р. Недим Касами, д-р. Петар Вршковски како и д-р. Диана Бојковска која ќе биде директно инволвирана во презентирањето на напредната хируршка техника заедно со проф. д-р Мазен Тамими од САД.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ