петок, 1 март 2024

Во Пробиштип учениците од прво до петто одделение ќе имаат бесплатен топол оброк

Учениците од прво до петто одделение во училиштата во Пробиштип ќе добиваат бесплатен топол оброк, соопшти денеска градоначалникот Драган Анастасов.

Објавено на

часот

Сподели

Посочи дека проектот, кој е во рамки на социјалните мерки за 2024 што ги усвои Општината, започна со реализација овој месец, и како што рече, позитивно е прифатен од учениците и родителите.

„Оваа мерка се воведува по проектот за обезбедување на бесплатни униформи за сите учесници во основните општински училишта, како позитивен проект за подобри услови во образованието“, вели Анастасов.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ