понеделник, 17 јуни 2024

Во оперативната акција „Гора“ за пустошење на шуми приведени се 16 лица (ВИДЕО)

Објавено на

часот

Сподели

Приведени се И. А.(35), С. А.(58), А. З .(27) Д. А. (25), Н. М. (26), М. А.(24), А. А.(41), Ш. З.(41), П. К(42) сите од Прилеп, како и седум малолетници.

Пронајдени и одземени се шест патнички моторни возила, натоварени со дрва.Одземени се и шест моторни пили, 15 коњи и дрвна маса од околу 45 метри кубни, кои се предадени на шумочуварската служба при ЈП „Национални шуми”.

По документирање на службениот материјал ќе биде поднесена кривична пријава до ОЈО Прилеп по член 226 „Пустошење на шуми” од КЗ на РСМ.

[video:https://youtu.be/pTxtvFn6rr4 autoplay:0]
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ