петок, 23 февруари 2024

Во Македонија 437 фирми ќе произведуваат струја од обновливи извори

Објавено на

часот

Сподели

Лани биле издадени 267 лиценци за централи за производство на електрична енергија од обновливи извори, а годинава 170. Најголем дел од нив се за производство на струја од сонце, но има и лиценци за производство на струја од ветер, вода и биогас.

За последните 18 месеци инвестициите во обновливи извори се околу 105 милиони евра .

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ