петок, 1 март 2024

Во Кавадарци од денеска учениците од прво до петто одделение имаат бесплатен оброк

Објавено на

часот

Сподели

„Тоа значи официјално реализирање на ветениот проект ,,Оброк за секое дете”, што беше дел од предизборната програма на градоначалникот Митко Јанчев. Проектот ќе трае до крајот на учебната година и ќе се реализира согласно претходно регулираните законски постапки за заштита на безбедноста и здравјето на учениците“, соопштија од кабинетот на Јанчев. 

Оттаму нагласија дека Општина Кавадарци, континуирано води грижа за сите свои жители, без разлика дали тие припаѓаат во рурална, или урбана средина.   

Градоначалникот Јанчев вели дека храната од оброкот ќе биде разновидна и квалитетна.

                                                                                                    Фото: Фејсбук на градоначалникот

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ