вторник, 5 март 2024
МЗ и СЗО

Во кампањата „Од врата на врата“ вакцинирани 200 деца

Објавено на

часот

Сподели

Во кампањата се вклучени повеќе од 30 медицински тимови, кои до крајот на овој месец, планирано е да посетат 2.900 семејства, во над 120 населени места.

„Тимовите составени од здравствени работници ги презентираат бенефитите од имунизација, а воедно вршат и администрирање на вакцини против ковид-19 и рутинска вакцинација“, информираат од МЗ. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ