вторник, 16 април 2024

Во Грција, Црна Гора и БиХ може да се влезе само со документи со новото уставно име

Во Грција, Босна и Херцеговина и Црна Гора не може да се влезе со лични документи без новото име Северна Македонија, изјави денеска Панче Тошковски, министерот за внатрешни работи. Но, ако македонската граница се помине со лична карта без новото уставно име на граничните премини во Србија, Косово и Албанија, со старите пасоши може да се патува во земјите членки на ЕУ, но и надвор од неа.

Објавено на

часот

Сподели

Од вчера за да се намали хаосот со вадење на личните документи се отвори нов пункт во центарот Идризово каде може да се фотографираат граѓаните кои имаат закажано за итна постапка.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ