четврток, 30 мај 2024

Во Галерија Матица промоција на две книги од Драган Даутовски

Денеска (12.00 часот) во Галеријата Матица, ќе се промовираат две дела на проф. Драган Даутовски.

Објавено на

часот

Сподели

Станува збор за капиталните изданија: „Кавалот во Македонија“ и „Топчестата глинена флејта од Македонија – праисториски музички инструмент“. Промотор ќе биде деканот на Факултетот за музичка уметност проф. Дарија Андовска, а настанот ќе го збогати и Вокално-инструменталниот состав „Аманет“.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ