сабота, 20 април 2024

Во две кафеани во гостиварско МВР пронајде и приведе 16 странски државјанки

Објавено на

часот

Сподели

„Меѓу странските државјанки седум се од Албанија, три од Косово, една од Србија и пет од Украина кои престојувале спротивно на целта, односно го злоупотребиле туристичкиот престој. Лицата се приведени во ОВР Гостивар и против нив се поднесени барања за поведување прекршочна постапка по Закон за странци, а од страна на судот им се изречени парични казни и прекршочни санкции“, соопшти МВР.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ