вторник, 5 март 2024

ВМРО-ДПМНЕ: Во еден 4 годишен мандат ќе одвоимe 1 милијарда евра за проекти во општините

Објавено на

часот

Сподели

„Со 250 милиони евра за општините ширум државата ќе се реализираат голем број инфраструктурни капитални проекти кои општините сами не можат да ги реализираат. Парите ќе се распределуваат по глава на жител, и секоја општина ќе добие средства како што и следуваат, без разлика градоначалникот од која партија доаѓа.
Со овој проект ќе ставиме акцент на локалниот економски развој и на рамномерниот развој. 
На крајот на 4 годишниот мандат најголемите проблеми на граѓаните од локална природа ќе бидат решени. Македонија ќе биде подобро место за живеење“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ