петок, 19 април 2024

ВМРО-ДПМНЕ: Ограничување на маржите на лековите и проширување на позитивната листа за бесплатни лекови

Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе спроведе ограничување на маржите на лековите и проширување на позитивната листа за бесплатни лекови. Идната влада ќе имплементира модел за намалување на цените и ограничување на маржите на лековите и медицинската опрема. Народот не смее да го преплаќа лекот, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Објавено на

часот

Сподели

Лековите мора да се издаваат согласно потребите на пациентот, со персонализирана и индивидуализирана терапија. ВМРО-ДПМНЕ има за цел да го крене здравството на сосема ново нив“, се вели во партиското соопштение.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ