недела, 21 април 2024

ВМРО-ДПМНЕ: И ДЗР јасно констатира дека власта 7 години нема изградено 1 километар автопат

Објавено на

часот

Сподели

„Како СДС и ДУИ работат може да се види по два километри ветен автопат од Скопје кон Блаце кој со години никако да го направат. Седум години власта не може да го заврши автопатот Кичево – Охрид.

Понатаму ДЗР констатира дека има неправилности во начинот на управување и евидентирање на залихите на материјали и ситен инвентар. Едноставно кажано власта краде и од залихите на претпријатијата.

Каде завршиле залихите на ЈП Државни патишта за кои ДЗР утврдило дека недостасуваат?

Нема сегмент во кој власта не прави криминал. Со право народот вели дека немаме држава, време е да ја вратиме“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ