понеделник, 24 јуни 2024

ВМРО-ДПМНЕ: Бислимоски призна, Ковачевски молчи

Објавено на

часот

Сподели

„Само заради лошиот менаџмент со РЕК Битола, хидроакумулациите и другите енергетски капацитети народот сега плаќа 30% поскапа струја, а во најава се нови покачувања.

Конечно некој од власта искрено да ја признае својата неспособност.
Годишните загуби заради недоволното производство на струја од домашните капацитети можат да одат и до 250 милиони евра.
Тие 250 милиони евра, се пари во девизи, кои трајно се одлеваат од Македонија. Тие пари доколку власта добро менаџира со енергетските капацитети би останале во државата и ќе можат да се инвестираат во енергетски проекти, но наместо тоа, тие се одлеваат за купување на скапа струја, а енергетскиот систем е се послаб и послаб.
СДСМ буквално нема план за справување со енергетската криза. Тие конечно треба да си ја признаат својата неспособност и да распишат предвремени парламентарни избори, по кои ќе следи нова влада на ВМРО-ДПМНЕ која ќе ја извади државата од криза“, соопшти партијата.


ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ