четврток, 29 февруари 2024
Министерство за здравство

Велика Британија е подготвена да помогне во изградбата на нов клинички центар во Скопје

Објавено на

часот

Сподели

На средбата, министерот Меџити ја поздрави континуираната поддршка што Македонија ја добива од Обединетото Кралство, која е втор најголем економски партнер на нашата земја.

Меџити и Лорд Малком Офорд разговараа за имплементација и промоција на извозната стратегија во здравствениот сектор и испорака на надворешни директни инвестиции како дел од надлежностите на министерот за извоз при Обединетото Кралство.

Британскиот министе изрази поддршка и подготвеност за  воспоставување на соработка во сите области кои се во интерес на граѓаните на двете земји, соопшти Министерството за здравство на Македонија.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ