понеделник, 24 јуни 2024

Вечерва концерт на „Танец“ во Тетово

Објавено на

часот

Сподели

„На концертот во Тетово, ќе биде изведена програма во која зад најголемиот дел од нумерите стои потписот на прерано починатиот првенец и долгогодишен раководител на оркестарот на НУ „Танец“, големиот композитор, аранжер и инструменталист, Милан Завков“, изјави Бранка Костиќ-Марковиќ, уметнички раководител на ансамблот.

„Танец низ татковината“ се целовечерни концерти на целиот ансамбл кој го сочинуваат играорен кор, вокален ансамбл и оркестар. Сите изведуваат атрактивна играорна и вокално-инструментална програма од разни региони на кои се создавало македонското музичко-сценско фолклорно наследство.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ