петок, 19 април 2024

Увозниците на автомобили се против зголемувањето на данокот за увоз

Во Министерството за финансии се очекува да се одржи состанок со увозниците на моторни возила по најавите за зголемување на данокот за увоз на автомобили.

Објавено на

часот

Сподели

Зголемувањето на данокот за дел од возилата е предвидено со измените на Уредбата за начинот на пресметка на данок на моторни возила, кој е изработен во рамки на проектот со Светска банка за унапредување на оданочувањето на моторни возила.

Увозниците на моторни возила велат дека ова ќе се одрази врз нивното работење и врз побарувачката на автомобили која е намалена после неколкуте светски кризи. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ