вторник, 5 март 2024

Уницеф: Околу 67 милиони деца останале без рутински вакцини за време на пандемијата

Објавено на

часот

Сподели

Ситуацијата настаната поради ограничувањата во здравствените системи го вратила светот повеќе од 10 години наназад во поглед на вакцинацијата на децата, оцени Фондот на Обединетите нации за деца (Уницеф).

Во извештајот на Уницеф се предупредува дека „враќањето на вистинскиот пат ќе претставува предизвик“.

Агенцијата на ОН наведе дека во наведениот период 48 милиони деца не примиле ниту една вакцина.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ