четврток, 20 јуни 2024
Активности на градоначалникот Орце Ѓорѓиевски

Улиците во Драчево кои чекаа за реконструкција 30 години конечно се направени

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски денеска изврши увид во градежните активности во селото Драчево. Таму, во напредна фаза е реконструкцијата на повеќе улици кои се видно оштетени и на ваков реконструктивен зафат чекале повеќе од 30 години. Се работи на улиците “Солунска Глава”, “Тошевска”, “Шиндаровска” и крак од “Илија Ристевски”, потег со површина од околу 5.000 квадратни метри, информираат од Општина Кисела Вода.

Објавено на

часот

Сподели

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски истакнал дека Општината продолжува со обнова на патната инфраструктура, со која, како што ветил, ќе бидат опфатени сите населби и населни места.

„Денеска сме во селото Драчево. На оваа локација, на површина од околу 5.000 квадратни метри вршиме реконструкција на неколку сообраќајници, за кои три децении жителите до локалната власт пријавувале потреба од санација, од реконструкција, но за жал тоа досега не се случило. Задоволен сум од динамиката на работа и можам да кажам дека за десетина дена ќе финализираме со реконструкцијата на улиците Солунска Глава, Тошевска, Шиндаровска и кракот од Илија Ристевски. Сите наши жители заслужуваат достоинствени услови за живот и ние продолжуваме интензивно да работиме и да го менуваме на подобро ликот на општина Кисела Вода“, изјавил градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ