недела, 14 април 2024

Украинското со македонското знаме се веe на зградата на МНР

На двегодишнината од почетокот на војната во Украина, на зградата на македонското Министерство за надворешни работи се вее украинското државно знаме, заедно со македонското државно знаме.

Објавено на

часот

Сподели

Македонското и украинското знаме се веат во знак на поддршка и солидарност со украинскиот народ, соопши Министерството за надворешни работи.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ