недела, 23 јуни 2024

Украина должи повеќе од 116 милијарди евра

Објавено на

часот

Сподели

Во соопштението на својот канал на Телеграм, Гетманцев додаде дека националниот долг на Украина во април се зголемил за 4,4 милијарди долари или 4,1 милијарди евра.

Тој прецизираше дека учеството на надворешниот долг во структурата на јавниот долг изнесува 66,9 отсто – пред почетокот на конфликтот со Русија бил 60,9 отсто, а учеството на внатрешниот долг е 33,1 отсто – пред конфликтот бил 39,1 отсто.

Учеството на јавниот долг во девизи е 69,8 отсто, додаде Гетманцев.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ