понеделник, 20 мај 2024

УЈП до 26 април го продолжи рокот за поднесување на ДДВ-04 пријавите

Управата за јавни приходи соопшти дека пропишаниот рок за поднесување на Пријавите за данокот на додадена вредност “ДДВ–04“  кој истекува на 25 април 2024 година, се продолжува за еден ден, односно, краен рок за поднесување на пријавите ДДВ – 04, ќе се смета 26 април 2024 година.

Објавено на

часот

Сподели

Како што појаснуваат од УЈП, рокот се продолжува согласно одлуката на Владата, со која 24 април 2024 година (среда) се прогласува за неработен ден за сите граѓани.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ