недела, 3 март 2024

УЈП: 8.273 вработени примаат плата до 20.174 денари

Податоците на Управата за јавни приходи покажуваат дека во ноември годинава 8.273 вработени во Македонија земале од 1 денар до 20.174 денари плата, 26.537 вработени земале плата во висина од 20.175 денари, што значи дека во ноември 34.810 лица земале минимална плата или под минималец.

Објавено на

часот

Сподели

Плата од 20.176 до 37.875 денари примаат вкупно 324.674 лица. Според податоците на УЈП во ноември 150.884 лица добиле плата во висина поголема од 37.876 денари.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ