четврток, 13 јуни 2024

Удар од гром и силни дождови направија штети во Битола, граѓаните да пријават на 112

Објавено на

часот

Сподели

На вонредна седница на штабот, градоначалникот Тони Коњановски беше информиран дека првично пријавени се штети од удар од гром на улицата Караорман број 104 в, поплавени се визбени простории на улицата  Ѓорче Петров, на броевите 21 и 39, поплавени куќи на улица Дебарска бр 99, Струшка бр. 33, Димитар Мите Богоевски бр.6, одрон на патниот правец А3 кај тунелот, како и паднати дрвја на патниот правец Беранци – Вашерејца.

Јавните претпријатија со своите човечки ресурси и механизација се на терен и работат на отстранување на штетите предизвикани од обилните врнежи од дожд.

„Граѓаните кои имаат штети, може да ги пријавуваат на телефонскиот број 112 на Центарот за управување со кризи, а Комисијата за проценка на штети, дополнително ќе ја утврди состојбата“, соопштија од битолскиот штаб за заштита и спасување.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ