понеделник, 24 јуни 2024

Ученици и професори правеа „генералка“ во Куманово

Кумановските ученици и професори, екипи на комуналното претпријатие денеска на локалитетот Спомен Костурница во Куманово во рамки на „Генералка викенд“ организираа акција „Мен енд маунтен“ во соработка со стратешки партнери и општини.

Објавено на

часот

Сподели

„На акцијата учествуваат секторите за образование, за животната средина, ученици од средни училишта. Генерално, задоволни сме од акцијата, но секогаш може и подобро. Важно е да се вложува во животната средин. Конкретно за оваа акција колку толку санкции, ќе се насадат“, изјави претседателката на Советот, Ивана Ѓорѓиевска.

Куманово во акцијата учествува по четврти пат.

„Акцијата на еден начин е и едукација за превенција од загрозување на животна средина и апел граѓаните да се воздржат од создавање на смет. Сите да придонесеме површините да останат чисти, изјави директорот на ЈП Чистота и Зеленило“, Даниел Стојчевски.

За секои десет килограми собран отпад, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, заедно со Националните шуми, посветуваат по едно дрво во нивните годишни планови за пошумување.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ