понеделник, 17 јуни 2024

Трајковски: Не е вистина дека се повлеков, ќе се самокандидирам за претседател на НСДП

Објавено на

часот

Сподели

„Секое кандидирање и евентуално повлекување на кандидатура е лично право на Кандидатот. Информирањето на јавноста во мое име, од страна на други членови на НСДП го сметам за манипулативно, неетичко и крајно дискредитирачко и дезинформирачко.

Од таа причина ги информирам медиумите и јавноста дека ваквата постапка ме поттикнува уште посилно да продолжам во мојата борба за слободна и демократска НСДП.

На 4 јуни, на Петтиот Конгрес на партијата, согласно Статутот на партијата, ќе се самокандидирам за иден претседател на НСДП, а информациите за повлекување на мојата кандидатура се невистинити.

Нема да дозволам да ја изневерам довербата на членовите на НСДП, како и нивната искрена желба за демократски промени во партијата и воедно ги повикувам сите делегати и членови на 4 јуни да постапат согласно сопственото убедување, волја и морал и да имаме вистински демократски конгрес кој на крајот ќе не обедини во водењето на партијата“, вели Трајковски во соопштението.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ