понеделник, 4 март 2024

ТМРО: Министерот за внатрешни работи да поднесе кривична пријава против Оливер Спасовски

ТМРО го повикува техничкиот министер за внатрешни работи да постапи согласно Кривичниот законик, член 353, и да поднесе кривична пријава против Оливер Спасовски  и раководните лица во МВР.

Објавено на

часот

Сподели

„Во изминативе пет години овие лица нарачувале и пуштале во промет стари неважечки обрасци за лични документи со важност подолга од 12 февруари 2024 година иако знаеле дека важноста на истите е до 12.02.2024. На тој начин тие го оштетиле буџетот на државата, но и нанеле поголема имотна штета на граѓаните. Примената на законите мора да почне, неказнивоста да не биде селективна“, изјави претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ