четврток, 13 јуни 2024

Тетовската полиција казни 31 возач за непропуштање на пешаци на пешачки премин

Објавено на

часот

Сподели

Најголемиот број од прекршоците се однесувале на недавање предност, односно непропуштање на пешаците на обележани пешачки премини.

За време на контролата санкционирани се и 17 други видови сообраќајни прекршоци.

СВР Тетово уште еднаш апелира до возачите секогаш да им даваат првенство, односно предност на пешаците, а пешаците да се движат прописно и да не ги преминуваат улиците каде ќе стигнат.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ