понеделник, 26 февруари 2024

Тесто од магла во главниот град, Скопје вечерва 7-ми најзагаден град во светот

Воздухот вечерва во главниот град е опасен за дишење. Маглата е забележлива и со голо око, а особено магливо е во општина Аеродром каде мирис на смог и час се чувствува во голема мера. Најновите податоци на специјализираната страница за следење на квалитетот на воздухот во 100 главни или големи градови во светот, Ервижуал вечерва го стави Скопје на седмо место според „нездравиот и опасен воздух“. 

Објавено на

часот

Сподели

Иако сите чувствуваат и е видливо дека Скопје се гуши, утрово од Град Скопје реагира дека како и секој друг ден од почетокот на грејната сезона сведоци биле на лажни вести кои во 21. век, во ера на информатичка технологија, кога податоците и вистината се достапни за секого може да се проверат. 

воздух

 

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ