сабота, 20 април 2024

Тазе полнолетните в сабота без термин ќе може да се сликаат за лични документи

Министерството за внатрешни работи в сабота, 6 април, од 8 до 15 часот ќе организира фотографирање за лични документи без закажан термин во подрачните канцеларии за управни работи низ земјава за граѓаните што наполниле 18 години, а немаат никаков биометриски документ, ниту лична карта, ниту пасош. Фотографирањето за жителите на Скопје ќе биде во пунктот на полициската станица Пролет.

Објавено на

часот

Сподели

„Ги повикуваме граѓаните што наполниле 18 години, а немаат никаков биометриски документ, да дојдат в сабота во подрачните канцеларии за управни работи низ државата, а за Скопје во подрачната единица на полициската станица Пролет, за да бидат фотографирани и навремено да им биде изработен личниот документ, со цел да можат да го остварат своето право на глас на претстојните избори“, се наведува во денешното соопштение од МВР.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ