понеделник, 17 јуни 2024

Тасевска: Преку „Феникс“ раководството на ВМРО-ДПМНЕ украде 33 градинки

Објавено на

часот

Сподели

„Обемот на овој историски криминал најдобро се гледа ако се спореди вредноста на злоупотребените пари. На пример, една нова, современа и целосно опремена детска градинка за 200 дечиња чини околу 1,5 – 1,7 милиони евра. Тоа значи дека за 57 милиони евра можело да се изградат 33 нови детски градинки ширум државата. Ете зошто не се градеа градинки во времето на ВМРО-ДПМНЕ. Не се градело зашто се крадело. Не се мислело на тоа да се создадат подобри услови за најмладите, не се мислело да се обезбеди соодветен капацитет, се мислело само на лично богатење, вели Тасевска.

СДСМ за шест години изгради и обвови 80 градинки низ државата и тоа е разликата меѓу политиките на СДСМ и криминалното владеење на ВМРО-ДПМНЕ, рече пратеничката.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ