среда, 19 јуни 2024

Танцова битка ќе се бие во Ист гејт мол

Објавено на

часот

Сподели

„Веруваме во промовирање и славење на различни уметнички форми, и нема подобар начин да се направи тоа отколку преку универзалниот јазик на танцот. Оваа танцова битка не само што ќе обезбеди платформа за талентираните танчери да ги покажат своите вештини, туку и ќе создаде енергична атмосфера што ја зближува заедницата“, изјави Трајче Петковски од Брејк А Лег.

„Настанот ќе се одржи во распространетиот централен атриум на Ист Гејт Мол, трансформиран во најсовремена танцова арена. Со доволно простор за гледачите да уживаат во претставите, трговскиот центар ќе врие од енергија и возбуда во текот на денот“, очекуваат организаторите.

На настанот ќе има и судии од танцовата индустрија кои ќе ги оценуваат изведбите врз основа на креативноста, техниката и сценското присуство. Натпреварувачите ќе се борат во елиминациските рунди.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ