петок, 23 февруари 2024

Струмица и Кавадарци со многу загаден воздух, а и кај источниот сосед загадувањето е проблем

Објавено на

часот

Сподели

Но, како што може да се види од фотографијата направена од интернет, темните бои покажуваат дека покрај Струмица и Кавадарци во Македонија, со иста боја се означени и места во Бугарија, а погоре може да се види и дека проблем имаат и во Романија.

д

Тоа се две земји, одамна членки на Европската Унија, но Бугарија е најсиромашната членка на ЕУ, а по неа Романија. Со други зборови, ЕУ нема волшебно стапче да ги реши сите проблеми на своите членки, туку работите си зависат од нив самите. Од тоа какви мерки и колку ревносно се применуваат, каква е еколошката свест, каков е стандардот на граѓаните и на што се греат нивнигте домови во студените денови итн.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ