петок, 19 април 2024
Средба со американски помошник државен секретар

Стратешки интерес е идентитетот, му кажал Мицкоски на Обрајен

Објавено на

часот

Сподели

На средбата, како што соопшти ВМРО-ДПМНЕ, соговорниците ги потврдиле добрите односи и потребата за искористување на придобивките од стратешкото партнерство со САД.

Мицкоски истакнал дека освен членството во Европската Унија, стратешки интерес на државата е и заштита на националните и идентитетските обележја на македонскиот народ и на Македонија.

Од страна на Мицкоски била афирмирана и потребата за сериозна борба против корупцијата и криминалот и неопходноста од системски реформи кои ќе го подобрат стандардот на државата.

Соговорниците се осврнале и на повеќе прашања од регионално значење.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ