понеделник, 27 мај 2024

Стотина такси возила во Битола работеле без лиценца

СВР Битола поднесе кривична пријава против правно лице од Битола и Б.А. (34) од Битола, управител во пријавеното правно лице, поради сомневање за сторено кривично дело вршење јавен превоз без поседување на лиценца.

Објавено на

часот

Сподели

Лани на 1 декември полициски службеници извршиле увид во документацијата на правното лице, при што било констатирано дека правното лице ангажирале 147 такси возила, за кои биле склучени 54 договори за изнајмување диспечерски услуги со физички лица и 40 договори за изнајмување на диспечерски услуги склучени со правни лица, од кои само 38 поседувале лиценци за општински јавен такси-превоз, издадени од општина Битола, а притоа Б.А., не поседувал сертификат за професионална компетентност во патниот сообраќај.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ