вторник, 5 март 2024

Стојков за средбата со Лога: Прв министер кој се заинтересирал за Македонците во Бугарија

Објавено на

часот

Сподели

„На средбата се дискутираше и за годишниот извештај на Европскиот суд за човекови права во Стразбур во кој е посочено дека Република Бугарија не ја спроведува пресудата за основните човекови права на слободно здружување која ОМО Илинден Пирин не може да ја реализира и да се регистрира. За неспроведувањето на 14-те пресуди на судот во Стразбур во корист на Македонците во Бугарија ќе бидат информирани и меѓународните фактори“, соопшти по средбата Министерството за правда.

лс

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ