четврток, 20 јуни 2024

Стоилковски: Во напредна фаза се преговорите со коалициските партнери

 

Објавено на

часот

Сподели

Стоилковски додаде дека во тој контекст ВМРО-ДПМНЕ внимава и на персоналните решенија кои се нудат за време на преговорите, да не бидат компромитирани на кој било начин и да се посветени кон работата и реформите што ќе следат.

„Засега она што може да се каже е дека преговорите се во напредна фаза, но сѐ уште нема конечен договор и сѐ до моментот кога ќе може да се соопшти, нема да соопштуваме никакви детали. Се разговара и за ресори кои се од економска и политичка природа, но најважно е тие да ги прифатат принципите на Владата и генералните програмски определби“, појасни портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ.

Тој посочи дека во преговорите се внимава на квалитетот на самата поделба и на бројката што ВМРО-ДПМНЕ ја има во освоени пратеници за овој парламентарен состав.

„Преговорите можам да кажам дека ќе продожат и во следните денови“, заклучи Стоилковски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ