четврток, 13 јуни 2024

Средба со поетесите од „Битолскиот книжевен круг“

Објавено на

часот

Сподели

Пред  љубителите на пишаниот збор ќе се претстават поетесите: Мирјана Стојановска, Милица Димитријовска-Радевска, Весна Мундишевска-Велјановска, Билјана Т. Димко, Елизабета Јончиќ, Гордана Стојановска,  Даниела Андоновска-Трајковска, Славица Гаџовска-Свидерска и Лили Бошевска.

За книжевните преокупации и пораки на авторките од  „Битолскиот книжевен круг“ ќе говори Милица Димитријовска-Радевска.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ