сабота, 2 март 2024

Споменик на Шакира во Колумбија

Објавено на

часот

Сподели

„Колковите што не лажат, неспоредлив талент, глас што ги допира масите“, гласи натписот во основата на скулптурата.

„Им благодарам на скулпторот Ено Маркез и на учениците од околното уметничко училиште за оваа илустрација и за големата уметничка дарба на луѓето од мојата земја“, напиша Шакира на „Х“.

Обележјето е откриено со свеченост на бреговите на реката Магдалена во Баранкиља, во северна Колумбија, во присуство на родителите на пејачката.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ