вторник, 5 март 2024

СПМ е за хрватскиот модел на устав

Објавено на

часот

Сподели

„Меѓутоа, како што е претходно напоменато од наша страна, сметаме дека овој парламентарен состав нема добиено мандат за било какви уставни измени. Оттаму е потребата за одржување брзи предвремени парламентарни избори.

Не сме подготвени и исклучуваме секаква можност да почне каков било дијалог со СДС, сметајќи го тоа за чин спротивен на изградените партиски ставови и нарушување на концептот за заштита на националните и државните интереси“, се вели во соопштението на СПМ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ