среда, 29 мај 2024

Спектакл на Чкембари во чест на загинатите бранители кај селото Вејце во 2001 година

„Наш завет е да ги чуваме од заборавот и да го пренесуваме нивното големо дело на секој човек. Македонија секогаш раѓала храбри синови со кои можиме да бидиме горди пред светот“, објави навивачката група Чкембари.

Објавено на

часот

Сподели

Тие синоќа со црвено-жолти бакли го осветлија паркот и споменикот на бранителите на годишнината од масакрот кај селото Вејце во чест на сите херои кои со животот не бранеле нас и јас бранеле Македонија, пбјавија Чкембари на Фејсбук.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ