вторник, 21 мај 2024

Специјализантите утре излегуваат на протест со пораката „5 до 12 за здравството“

По целонеделен штрајк лекарите специјализанти за утре најавија протест пред Министерството за здравство точно во 11.55 часот со пораката „5 до 12 за македонското здравство“.

Објавено на

часот

Сподели

„Се решивме на протест под мотото „5 ДО 12 ЗА МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО“ со цел повторно да го кренеме гласот за нашите барања за достоинствен живот и основни човекови права. Овој протест нема за цел само изразување на нашето лично незадоволство, туку протестираме и за да го искажеме нашиот стремеж кон подобрување на условите за нас како лекари и за нашите пациенти“, се вели во најавата на специјализантите кои очекуваат широк одглас за нивните барања и конечно за решавање.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ