недела, 21 април 2024

Сосиете женерал ќе отпушти 1.580 работници

Објавено на

часот

Сподели

Банката ќе укине 880 работни места во Франција почнувајќи од април. Според постигнатиот договор меѓу синдикатите на вработените и дирекцијата на банката, укинувањето на работните места нема да биде преку отпуштања од работа, туку со доброволно заминување или пензионирање.

„Сосиете женерал“, слично како и двете други големи француски банки „БНП Париба“ и „Креди Агрико“, почна да спроведува мерки за приспособување на нејзината дејност на актуелната должничка криза во еврозоната, со цел да ја засили својата солвентност.

 

првите отпуштања на работници ќе почнат во април

 

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ