среда, 19 јуни 2024

Со проширување на граничниот премин ќе се намалуваат гужвите на „Табановце“

Објавено на

часот

Сподели

Заедно работиме со српското МВР за изработка на софтвер, кој ќе овозможи, односно ќе го скрати временскиот рок на поминувањето и контрола на граничните премини. Се подготвуваме максимално и за „Табановце“ и за „Богородица“, но и на меѓународниот аеродром за сите заедно да придонесеме гужвите да бидат помали, рече Спасовски.

Според него, најдоброто решение за немање гужви на границите е членството во ЕУ.

„Нема подобра придобивка за граѓаните од тоа да немате граници“, посочи Спасовски. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ