среда, 29 мај 2024

Снег го забели дебарскиот регион, снег врне и на Стража

Иако е втора половина од април, пролет, дебарскиот регион се забели од снегот што врне. Снег врне и на превалецот Стража, како и на повеќе други повисоки места.

Фото: Општина Дебар

Објавено на

часот

Сподели

Засега снегот не создава проблем во одвивањето на патниот сообраќај. Сепак, се препорачува внимателно возење поради влажните коловози.

„Нашите екипи се подготвени доколку има потреба да интервенираат. Имаме доволно абразивен материјал, сол и песок и нема никаков проблем“, вели Деар Лиманоски, раководител на дебарската секција на ЈП за одржување на регионални и магистрални .

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ