понеделник, 24 јуни 2024

Случувањата во Израел ја зголемува цената на нафтата

Воените судири во Израел и регионот и стравот дека се можни прекини во испораките од Блискиот Исток предизвикаа раст на цените на нафтата.

Објавено на

часот

Сподели

Во Лондон цената на суровата нафта „брент“ од Северното Море се зголеми за еден долар и изнесува 93,26 долари за барел. Во Њујорк цената на лесната сурова нафта е повисока за еден долар и сега изнесува 90,37 долари за барел.

Според извештаите, Израел го зајакнува своето воено присуство долж границата со Либан, а САД го зголемува военото присуство. Сето ова предизвикува загриженост во однос на можна ескалација на судирите во регионот.  

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ