понеделник, 26 февруари 2024

СКСЗМ ја оспори уставноста на Законот за данок на солидарност

Стопанската комора на северозападна Македонија денеска информираше дека поднела жалба за Законот за данок на солидарност до Уставниот суд. Според Комората, законот е противуставен, дестимулативен и непринципиелен.

Објавено на

часот

Сподели

„Нашите оценки се дека во овој случај, правната држава ќе излезе на виделина докажувајќи дека нашата земја е соодветна за водење бизнис и дека правната сигурност е во повисоко ниво од колку се претпоставува. СКСЗМ продолжува да го поттикнува економскиот раст и развој на земјата, како и да ја охрабрува борбата против сивата економија како предуслов за креирање соодветна клима за бизнис“, се вели во објавата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ