петок, 14 јуни 2024

Скоро за половина е намален превозот на стока со железницата во првиот квартал од годинава

Објавено на

часот

Сподели

Во патниот патнички превоз во првиот квартал годинава се превезени 899.000 патници, во градско-приградскиот 12.097.000, во железничкиот  102.000,  а во воздухопловниот превоз 493.096, објави денеска Државниот завод за статистика. 

Податоците на ДЗС покажуваат дека е намалено количеството на превезена стока во првото тримесечје од годинава во споредба со истиот период лани,  во железничкиот превоз за 40,8 проценти, во товарниот патен превоз за 14,4 проценти, а воздухопловниот за 8,1 процент.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ