сабота, 25 мај 2024

Скопјанец градел незаконски кај Скендер бег, МВР му поднесе кривична пријава

Како што соопшти денеска МВР, пријавениот во својство на инвеститор, иако знаел дека пред да започне со доградба и надградба на објект согласно Законот за градење потребно е да поседува одобрение за градење од територијално надлежната општина, во случајот општина Чаир, сепак, без да поседува такво одобрение  започнал со доградба и надградба на објект лоциран на плоштадот Скендер бег.

Фото: Илустрација

Објавено на

часот

Сподели

Единицата за економски и компјутерски криминал при СВР Скопје поднесе кривична пријава против А.E. од Скопје за сторено кривично дело бесправна градба.

Како што соопшти денеска МВР, пријавениот во својство на инвеститор, иако знаел дека пред да започне со доградба и надградба на објект согласно Законот за градење потребно е да поседува одобрение за градење од територијално надлежната општина, во случајот општина Чаир, сепак, без да поседува такво одобрение  започнал со доградба и надградба на објект лоциран на плоштадот Скендер бег.

„А.Е. постапил спротивно на Законот за градење, со што го сторил кривичното дело бесправна градба во кое што е наведено дека тој што гради или изведува градба или врши надзор над градба на сопствено или туѓо земјиште без одобрение за градење или спротивно на одобрението за градење издадено од надлежен орган е всушност сторител на горенаведеното кривично дело и ќе се казни согласно пропишаниот закон”, се наведува во соопштението од МВР.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ